AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 10 vienetų obuolių (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto cukinijų (didelės)
500 gramų cukraus
šiek tiek citrinos rūgšties (arba citrinų sulčių)
šiek tiek cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viskas itin paprasta - obuolius išdarinėjame ir supjaustome, sluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai.
2.
Pastovėjusius obuolius verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs. Tuomet sudedame išdarinėtą, nuluptą ir per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją. Verdame, vis pamaišydami, kol uogienė pradeda tirštėti. Pagal skonį beriame citrinos rūgšties, pagardiname cinamonu.
3.
Viską sumalame elektriniu trintuvu. Jei viskas iš anksto bus supjaustyta vienodais gabalėliais ar sutarkuota burokine tarka, galima ir netrinti. Viską sudedame į pasterizuotus stiklainius. Saugoti vėsiai. Skanauju užbėrus mėtos.