Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos filė
6 lapai romaninių salotų
1 vienetas obuolių
1 vienetas agurkų (nebūtina)
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas kiaušinių
1 sauja maltų džiūvėsėlių
1 sauja graikinių riešutų
Padažui:
3 šaukštai jogurto (arba kefyro)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną perpjoviau perpus išilgai, kiekvieną gabaliuką truputį paploninau virtuviniu plaktuku. Vištieną pamirkiau kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose ir apkepiau aliejuje, kaip kepsnelius. Kepti galima ir paprastai keptuvėje, orkaitėje ar naudoti rūkytą/virtą vištieną.
2.
Salotas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Agurkus, obuolius, salierus supjaustyti, riešutus sukapoti.
3.
Padažui sumaišyti jogurtą su majonezu, smulkintais žalumynais ir druska.
4.
Į lėkštę dėlioti salotų, agurkų, obuolių, salierų, riešutų, smulkintą vištieną ir užpilti padažo. Arba galima viską sumaišyti viename dubenyje. Skanaus!