AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių
1/3 vieneto žaliųjų citrinų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 saujelė kalendros (maždaug 4 šakelių)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis sezamų pastos tahini
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuo konservuotų avinžirnių nupilti pusę skysčio, likusį skystį kartu su avinžirniais supilti į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėti visus likusius produktus ir viską gerai sutrinti iki vientisos masės.
2.
Jei norisi ryškesnės humuso tekstūros, trinti pulsuojančiai, trumpai, kol viskas daug maž susimaišys. Jei norisi švelnesnio humuso, trinti ilgiau ir pastoviai. Taip pat, jei humusas sunkiai trinasi ir atrodo labai sausas, įpilti kelis šaukštus vandens ir trinti toliau.
3.
Skaniausia valgyti su daržovių (morkų, salierų...) šiaudeliais arba duonos lazdelėmis ar pita, naan duonelėmis. Galima tepti ir ant sumuštinių!
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje