AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kriaušių (svoris išvalytų)
1 kilogramas cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kriaušes nulupti, išpjausti sėklalizdžius ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (aš pjaustau maždaug į 8 - 12 dalių, priklausomai nuo kriaušės dydžio).
2.
Kriaušes sudėti į puodą, šiek tiek palyginti paviršių ir pilti vandens tiek, kad tik apsemtų kriaušes. Puodą uždengti ir kaitinti, kol kriaušės užvirs. Sumažinti kaitrą ir virti apie 20 minučių.
3.
Kriaušes nukošti (skysčio reikės). Atgal į puodą supilti skystį, kuriame virė kriaušės. Jo turėtų būti apie 500 ml, jei liko daugiau, perteklių nupilti. Suberti cukrų, vanilinį cukrų ir virti, maišant, kol cukrus ištirps.
4.
Atgal į puodą sudėti kriaušes ir virti ant nedidelės kaitros (turi burbuliuoti), kol uogienė sutirštės.
5.
Išpilsyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Palikti atvėsti.