Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų miltų
400 gramų varškės 9%
300 mililitrų kefyro
3 vienetai kiaušinių (2 tešlai, 1 krašteliams)
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek fermentinio sūrio
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite tešlą: varškę išplakite (geriausia elektriniu trintuvu) su kefyru, 2 kiaušiniais ir druska. Miltus persijokite ir sudėkite į varškės masę ir gerai išminkykite, tešla turi būti minkšta. Tešlą padėkite pailsėti į šaldytuvą bent valandą.
2.
Paruoškite įdarą: į faršą sudėkite mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdėkite grietinės, įberkite druskos ir pipirų.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 2-3 mm storio tešlos lakštą ir išpjaukite norimo dydžio skritulius (aš dariau 19 cm skersmens). Ant tešlos skritulio dėkite paruoštą mėsos įdarą ir ant virsaus užberkite tarkuoto sūrio. Suvilgykite kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkite pusiau ir šakute užspausti kraštus.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.