Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės
1.5 stiklinės miltų
1 vienetas kiaušinių
1 sauja braškių
3 šaukštai graikiško jogurto
šiek tiek sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Užkaisti puodą vandens.
2.
Į varškę į mušti kiaušinį, dėti žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską išmaišius suberti miltus. Juos berti palaipsniui, kad būtų papraščiau reguliuoti tešlos lipnumą ir kietumą. Ji turi nelipti prie rankų.
3.
Tuomet atgnybus gabalėlį tešlos jį rankose greitai paversti apvalainu ir mesti į puodą su verdančiu pasūdytų vandenių. Galima prieš tai ir per tarką perbraukti, kad virtinukai virstų ežiukais.
4.
Virti neilgai, kelias minutes po to kai varškėtukai iškyla į paviršių. Juos dėti į dubenėlius su gabalėliu sviesto, užberti pjaustytomis braškėmis ir galiausiai dėti šakštą jogurto.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje