Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
1 stiklinė miltų
2 vienetai obuolių
100 mililitrų pieno
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sutarkuoti moliūgus ir obuolius. Jei tarkuosite smulkesne tarka, gali reikėti daugiau miltų, jei burokine - mažiau. Man labiausiai patinka konsistencija, kuri būna, kai moliūgus tarkuoju labai smulkia tarka, o obuolius - šiek tiek stambesne (vadinama "burokine").
2.
Į moliūgo-obuolių masę suberti druską, cukrų, supilti pieną, kruopščiai išmaišyti. Dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad tešla gautųsi daugmaž riebios grietinės tirštumo. Priklausomai nuo moliūgo bei obuolių sultingumo ir tarkavimo stambumo, miltų gali reikėti daugiau arba mažiau.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti blynelius, gražiai apkepant iš abiejų pusių. Šiuos blynukus labai skanu valgyti su grietine arba jogurtu.