Porcijų skaičius: 11
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai lietinių blynų (gaminau pagal šį receptą)
Įdarui:
200 gramų vištienos krūtinėlės (virtos, maltos)
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 vienetai pievagrybių
šiek tiek džiovintų žolelių mišinio (naudojau "Chmeli suneli")
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek vandens
Padažui:
šiek tiek grietinės
šiek tiek pomidorų padažo
šiek tiek česnako
šiek tiek petražolių
šiek tiek vandens
šiek tiek miltų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuojam, svogūną ir pievagrybius supjaustom. Keptuvėje įkaitinam truputį aliejaus, beriam svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. Apkepinę pilam truputį vandens ir beriam pievagrybius.
2.
Kai viskas pasitroškina, suberiam vištieną. Jei reikia, galima įpilti dar vandens, kepinant jis išgaruos. Pagardinam druska, pipirais ir žolelėmis. Žolelės turi neužgosžti kitų produktų skonio. Pakepintą įdarą perdedam į dubenį, kad atvėstų.
3.
Į atvėsusią masę įtarkuojam fermentini sūrį ir gerai išmaišom. Imam blyną, įdedam įdaro ir sulankstom į keturkampį. Taip kartojame, kol nebelieka įdaro. Man išėjo 11 lietinių. Jei vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nenorite, tokius pusgaminius galite užšaldyti.
4.
Padažui keptuvėje ar nedideliam puode pakaitinam grietinę, pomidorų padažą ir truputį vandens iki užvirimo. Suberiam smulkintą česnaką, petražloles, jei reikia, pagardinam druska ir pipirais. Truputį pakaitinam ir suberiam į padažinę.
5.
Prieš patiekiant suformuotus lietinius apkepam svieste ar aliejuje, dedam į lėkštę ir užpilam padažo.