Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 stiklinė raudono vyno
200 gramų vyšnių (be kauliukų)
2 vienetai šalotinių svogūnų
1 šlakelis kriaušių sirupo (nebūtina)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto
1.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo
1 skiltelė česnako
1 vienetas rozmarinų šakelių
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prikaistuvyje ištirpdykite sviestą ir jame pakepinkite šalotus su česnaku, kol suminkštės. Pilkite vyną, cukrų, kriaušių sirupą, rozmariną ir kaitinkite 10 minučių. Sudėkite vyšnias, kaitinkite, kol skystis dar labiau nugaruos, apie 5 minutes.
2.
Nukelkite nuo karščio, vyšnias patraiškykite mentele ir gerai nusunkite padažą per merliuką. Išspaudas išmeskite.
3.
Į padažą suberkite kukurūzų krakmolo ir pakaitinkite, maišydami šluotele kelias minutes, kol sutirštės. Nukelkite nuo karščio ir atidėkite į šalį. Padažą galite patiekti iškart arba pašildyti, kai pagrindinis patiekalas bus paruoštas.