Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių)
180 gramų varškės
1 šaukštas graikiško jogurto (arba grietinės)
1 šaukštas medaus
1 sauja razinų (arba džiovntų abrikosų ar datulių)
šiek tiek vanilės
Viršui:
1 saujelė graikinių riešutų (arba migdolų)
2 šaukšteliai medaus
1 šaukštelis cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles (nupjauti dalį su koteliais). Obuolių vidų atsargiai išskobti. Patogiausia skobti mažu šaukšteliu arba arbūziniu šaukšteliu (angliškai vadinamu "melon baller"). Obuolių odelę šiek tiek pabadyti šakute, jog kepant nesutrūkinėtų.
2.
Įdarui varškę ištrinti su graikišku jogurtu, medumi ir šlakeliu vanilės. Įdėti razinas ir išmaišyti. Vietoje razinų tinka ir kiti džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, džiovinti arbrikosai ar datulės ar kiti mėgiami, tik juos dėkite ne cielus, o supjaustykite kubeliais.
3.
Varškės mase įdaryti obuolius ir juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
5.
Kol kepa obuoliai, dubenėlyje sumaišyti pasmulkintus graikinius riešutus (jeigu norite stipresnio aromato, galite juos prieš tai truputį paskrudinti sausoje keptuvėje), medų ir cinamoną.
6.
Ant iškepusių obuolių išdalinkite riešutų masę, o tada belieka imti ir skanauti! Beje, jeigu mėgstate saldžiau, iškepusius obuolius dar galite apšlakstyti trupučiu skysto medaus.