Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių (gryno svorio)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
140 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (tirpinto, atvėsinto)
100 gramų cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
šiek tiek migdolų drožlių
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, berti persijotus miltus, cinamoną, pilti pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską labai kruopščiai išmaišyti.
2.
Nuplautus ir išvalytus (išpjautais sėklalizdžiais) obuolius supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis. Sudėti obuolius į tešlą, ir labai atsargiai įmaišyti. Maišant stengtis, kad obuoliai būtų gulsčiai, o ne statmenai. Tešlą supilti į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią formą atsegamais kraštais). Pyrago virštų pabarstyti migdolų drožlėmis.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą - 1 valandą 20 minučių. Iškepus leiskite pyragui visiškai visiškai atvėsti. Atvėsusį pabarstykite cukraus pudra, o tada ragaukite. Skanaus!