TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Filadelfijos sūrio pyragas
Filadelfijos sūrio pyragas

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
150 gramų sausainių (selga ar panašūs)
60 gramų sviesto
Įdarui:
1 kilogramas filadelfijos sūrio
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinam orkaitę iki 180 °C temp. Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės.

2.
Sviestą ištirpiname. Sumaišome sausainių trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš tam naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.

3.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių.

4.
Elektriniu plaktuvu (nustatyti mažą galingumą) išplakam sūrį, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno įmušimo gerai išmaišydami šaukštu.

5.
Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 10 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Sūrio pyragas iškepęs kai jį pajudinus jis nebanguoja (gal šiek tiek per vidurį, bet tik šiek tiek). Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Po to perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame pernakt.

6.
Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.



admin · 2018-08-01 09:00 · 868 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt