TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Eklerai su šokoladiniu kremu
Eklerai su Å¡okoladiniu kremu

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų vandens
3 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1/3 šaukštelio druskos
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
8 gramai želatinos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame eklerus: vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname. Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo, suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.

2.
Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti.

3.
Į tešlą po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome. Tešla turi būti minkšta, blizganti, elastinga, bet tvirta, pakankamai gerai laikanti savo formą. Todėl žiūrėkite, kiek kiaušinių įmušti - jei tešla jau reikiamos konsistencijos, daugiau kiaušinių nereikia (man užteko 3). Jei kartais įmušėte per daug kiaušinių, ir tešla pernelyg skysta, - grąžinkite puodą ant viryklės ir dar maišydami paplikykite tešlą, kol ji sutirštės, bet nepermaišykite ir neperlaikykite ant ugnies.

4.
Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.

5.
Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių.

6.
Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20 - 30 minučių.

7.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 25 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.

8.
Grietinėlę išplakame iki standumo.

9.
Šokoladą ir sviestą ištirpiname puode ant nedidelės ugnies, supilame ištirpintą želatiną. Atvėsiname, sudedame grietinėlę ir nedideliu greičiu viską išplakame iki vientisos masės.

10.
Palaikome kremą šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų konditeriniu švirštu išvirkšti į eklerus.

11.
Kremu pripildytus eklerus palaikome šaldytuve, kad kremas sustingtų. Skanaus!



admin · 2018-07-25 06:00 · 952 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt