TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Naminis sausainių sviestas - neatsivalgomai puikus!
Naminis sausainių sviestas


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų imbierinių sausainių (arba kitokių sausainių)
100 mililitrų vandens
90 gramų sviesto (ghee arba paprasto arba kokosų aliejaus)
30 gramų medaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius virtuviniu kombainu sumalu iki trupinių.

2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišau sausainių trupinius, vandenį ir medų. Maišydama pakaitinu ant nedidelės ugnies apie porą minučių iki masė ima tarsi vos vos tirštėti ir kėsinasi lipti į gumuliukus. Tada iškart nuimu nuo ugnies ir supilu į siaurą, aukštesnį stiklinį indą. Tolesniam gaminimo žingsniui mums reikės rankinio elektrinio trintuvo (liaudiškai “blenderio“), tad indą rinkitės tokį, kuris būtų tik vos vos platesnis už blenderio galvą (tai svarbu!). Tam puikiai tiks ir koks didesnis bokalas ar kažkas panašaus.

3.
Leidžiu sausainių masei truputį atvėsti (kokias 5-6 minutes), vis kartkartėm pamaišydama. Kai atvėsta, sudedu sviestą ir imu darbuotis elektriniu trintuvu - tiesiog trinu masę lėtai keldama elektrinį trintuvą aukštyn-žemyn, tarsi stumoklį. Panašiai, kaip gaminant naminį majonezą.

4.
Pamažu sausainių masė ima tirštėti ir virsti kremu. Tą konsistencijos pasikeitimą iškart pastebėsite. Kai taip nutinka, dar kelia sekundes paplaku, o tada išjungiu blenderį ir sudedu dar šiltą sausainių kremą į stiklainiuką. Kai jis kiek pravėsta, užsuku dangteliu ir dedu į šaldytuvą porai valandų, jog sustingtų.

5.
Jeigu gaminote su ghee sviestu arba kokosų aliejumi, galite šį sviestą laikyti tiek šaldytuve, tiek spintelėje (pasižiūrėkite, kuri konsistencija jums labiau patinka), jis tikrai nesuges ir gali ten išbūti bent pusmetį drąsiai. Jeigu gaminote su paprastu sviestu, tada laikykite šaldytuve. Ten jis gali būti bent kokį mėnesį, bet paprastai tiek neužsistovi :)

6.
O dabar kelios svarbios pastabos: - Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 200 - 250 ml sausainių sviesto. - Jeigu naudosite ne imbierinius, o paprastus sausainius, drauge su sausainių trupiniais į vandenį įdėkite 2 šaukštelius prieskonių meduoliams (arba 1 šaukštelį cinamono, 0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių ir 0.5 šaukštelio malto imbiero). Sausainiai tinka patys įvairiausi, tik svarbu, kad būtų ne iš pilno grūdo miltų, nes jų tekstūra trukdys kremiškai konsistencijai. - Jeigu darysite su kokosų aliejumi, jį geriau rinkitės ne extra virgin, o paprastą, nebent mėgstate kokosus ir tikslingai norite kokosų poskonio šiame sviestuke :) - Ghee sviestas patogus tuo, kad jis yra išvalytas, tad jį galima laikyti kambario temperatūroje. Todėl sausainių sviesto, pagaminto su ghee, galiojimo terminas ženkliai ilgesnis negu kad pagaminto su paprastu sviestu. - Sausainių sviestą galite kabliuoti vieną arba leistis į eksperimentus - sumaišykite kambario temperatūros sausainių sviestą su tirpintu juodu šokoladu, atšaldykite ir formuokite skanutėlius triufelius; arba panaudokite jį kaip glajų pyragui ar tortui; maišykite jį su kremine varške ar maskarpone tortų pertepimams ar nekeptų tortų kremams; panaudokite kaip įdarą naminiams šokoladiniams saldainiams; arba ieškokite savo eksperimentų!



admin · 2018-07-23 09:00 · 934 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt