Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 sauja ridikėlių
1 sauja lapinių kopūstų (ar paprasto)
3 šaukštai sezamo sėklų
1 saujelė žemės riešutų
pagal poreikį ryžių makaronų
Padažui:
1 vienetas pomidorų
1 vienetas aitriųjų pipirų
1 pundelis kalendros
2 skiltelės česnako
2 centimetrai imbiero
1 vienetas žaliųjų citrinų
4 šaukšteliai sojos padažo
2 šaukšteliai žuvies padažo
2 šaukšteliai sezamų aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti pagal instukcijas ant pakelio (dažniausiai užtenka apie 5 min).
2.
Padažo ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą, įspausti laimo sultis, kelis kalendros lapelius pasilikti salotoms, o likusius kartu su koteliais sudėti į smulkintuvą. Viską sumalti iki vientisos masės.
3.
Sausoje keptuvėje paskrudinti riešutus ir sezamo seklas kol švelniai paruduos.
4.
Daržoves supjaustyti, sudėti į dubenį ir rankomis gerai viską pamaigyti. Dėti nukoštus makaronus ir viską užpilti padažu. Gerai išmaišyti. Salotas padalinti į lėkštes, apibarstyti skrudintais riešutais ir sezamais bei kalendrų lapeliais.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje