Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
300 gramų cukraus
240 gramų miltų
200 gramų špinatų
180 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
395 gramai kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
1 vienetas mandarinų (reikės tik žievelės)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus, aliejų, vanilę ir citrinos sultis sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius ir cukrų, viską gerai išmaišyti. Atskirai sumaišyti miltus ir kepimo miltelius, ir įmaišyti į špinatų masę.
2.
Masę supilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą atsegamais kraštais, naudojau 24 centimetrų skersmens. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Aš kepiau naudodama orkaitės funkciją su ventiliatoriumi, tad iškepė per 20 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į jo vidurį - jeigu pagaliukas neaplipęs tešla, vadinasi iškepė.
3.
Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir palikite apie 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Visiškai atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris dalis. Jeigu pjaustant biskvitą liks trupinukų, juos atsidėkite torto papuošimui.
4.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų.
5.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu išplakite su kambario temperatūros kondensuotu pienu iki purumo ir padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių, kad truputį sutvirtėtų ir laikytų formą. Į šią masę imaišykite plaktą grietinėlę ir nuo citrinos bei mandarino nutarkuotas žieveles (tik geltonas dalis, nes baltos dalys karčios). Atsargiai išmaišykite, kad gautųsi vientisos konsistencijos kremas.
6.
2- 3 šaukštus kremo atsidėkite torto šonams papuošti, o likusiu kremu pertepkite biskvito lakštus, aptepkite viršų ir atsidėtu kremu aptepkite torto šonus.
7.
Aš torto viršų puošiau sutarkuotais biskvito gabaliukais, bet galite drąsiai puošti ir savo nuožiūra. Tortą padėkite į šaldytuvą bent keletui valandų,o dar geriau - nakčiai, kad sutvirtėtų ir susigertų.