Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų baklažanų (nuskusti ir supjaustyti 7 cm. ilgio ir 1 cm. pločio juostelėmis)
400 gramų svogūnų (smulkiai supjaustyti)
5 vienetai kiaušinių (lengvai suplakti)
35 gramai džiūvėsėlių
25 gramai miltų
25 gramai petražolių (smulkintos)
25 gramai raugerškio
3 skiltelės česnako (kapotas)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
100 mililitrų aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir pakepinkite ant vidutinės ugnies svogūnus, kol suminkštės. Įdėkite baklažanus ir 1/2 a.š. druskos, išmaišykite ir kepkite dar apie 15 minučių, kartais atsargiai maišant (kad baklažanai išlaikytų formą), kol baklažanai suminkštės ir iškeps. Nuimkite nuo viryklės ir ataušinkite.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 C. /su ventiliatoriumi iki 190 C. Išklokite apvalią 20 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi.
3.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltus, kepimo miltelius, duonos trupinius, petrožoles, česnaką, 1/2 a.š. druskos ir gerą žiupsnį maltų pipirų iki vientisos masės. Įmaišykite raugerškio uogas ir baklažanų mišinį. Įdėkite mišinį į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 35 minutes arba kol KUKU apskrus ir taps tamsiai auksinės spalvos.
4.
Išimkite iš orkaitės ir lengvai atvėsinkite. Pateikite su salotomis ir šviežia duona.