Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų sluoksniuotos tešlos
2 vienetai bulvių (didesnių)
1 vienetas batatų (saldžiųjų bulvių) (didesnių)
200 gramų smidrų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų čederio sūrio (arba 100 g. fermetinio sūrio ir 50 g. Parmezano/Džiugo)
100 mililitrų pieno
3 skiltelės česnako
šiek tiek malto muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atšildyti tešlą.
2.
Bulves nuskusti, padalinti į kelias dalis ir virti pasūdytame vandenyje kol taps minkštos. Taip pat kartu virti sudėti neluptas česnako skilteles.
3.
Kol verda bulvės, sutarkuoti sūrį ir išplakti kiaušinius.
4.
Nupjauti ar nulaužti sumedėjusias smidrų kotelių dalis. Bulvėms bebaigiant virti į tą patį puodą, kotais į apačią, sudėti smidrus ir pavirti kartu apie 3 minutes. Būtų puiku, jei smidrų žiedynai būtų virš vandens, kadangi jiems užtenka tik garų nuo verdančio vandens kad suminštėtų.
5.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
6.
Truputi pašildyti pieną. Išvirusias, dar kartštas, bulves ir nuluptas česnako skilteles sutrinti su bulvių trintuve. Kartu supilti pieną, suberti 1/3 šaukštelio tarkuoto muskato, pagal skonį berti pipirų, sudėti tarkuotą sūrį. Jei trūksta - įdėti druskos. Į bulvių mase supilti plaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
7.
Nemažą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ant višaus iškloti tešlą (dugną ir kraštus). Supilti bulvinį įdarą ir ant viršaus išdėlioti smidrus (vieną šalia kito ar ratu, priklausomai nuo naudojamos formos). Tešlos kraštelius lengvai aptepti pienu, kad gražiau apskrustu arba plaktu kiaušiniu galima aptepti (tačiau nėra būtina) visą kišo viršu, taip pat - kad gražiau apskrustų.
8.
Kepti orkaitėje apie 25 minutes. Iškepus paaušinti 10-15 minučių. Labai skanu su lengvomis salotomis šalia ir valgyti galima tiek karštą, tiek šaltą.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje