Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų miltų
250 mililitrų gazuoto vandens
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
600 gramų faršo (jautienos ir vištienos)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
1 vienetas kiaušinių
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti svogūnus su česnaku, įberti prieskonius, smulkintus žalumynus ir gerai išmaišyti.
2.
Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi, įpilti mineralinį vandenį, aliejų, suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
3.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampį, tešla turi būti plona kaip koldūnams. Ant krašo dėti ploną sluoksnį faršo, suvynioti tešlą į vyniotinį, persukti maždaug 2 kartus, nupjauti ir supjaustyti į 4 - 5 centimetrų dydžio gabalėlius. Vėl dėti faršo, vėl pasukti ir supjaustyti.
4.
Virti apie 5 - 7 minutes, patiekti su grietine. Aš koldūnus viriau vištienos sultinyje.