Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų
250 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus pudros
100 mililitrų pieno
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpinkite 75 g sviesto ir rudąjį cukrų. Supilkite visą turinį į paruoštą kepimo formą (aš naudojau 26 cm skersmens silikoninę, ji puikiai tiko šiam pyragui). Supjaustykite bananus maždaug 0,5 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant supilto padažo dėliojant vieną šalia kito.
2.
Toliau ištirpinkite 125 g sviesto ir palikite atvėsti. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir supilkite į sausų produktų mišinį. Taip pat supilkite pravėsusį sviestą, viską gerai išmaišykite (jei Jums atrodo, kad masė pertiršta, įpilkite šiek tiek pieno).
3.
Paruoštą masę supilkite ant bananų, tolygiai paskirstykite ir šaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros. Kepkite apie 30 minučių, ar iškepęs tikrinkite mediniu smeigtuku, įkišus ir ištraukus į smeigtukas turi likti sausas.
4.
Išėmus pyragą iš orkaitės palaukite kol pravės. Tada ant pyrago uždėjus tinkamo dydžio lėkštę atsargiai apverskite, kad pyragas liktų lėkštėje. Skanaus!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.