Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos faršo
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
4 vienetai čiobrelių šakelių (šviežio)
8 gramai džiovintų grybų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite ir smulkiai supjaustykite.
2.
Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
3.
Suformuokite norimo dydžio maltinukus, juos iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
4.
Sudėkite maltinukus į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir, kai užvirs, virkite 15 - 20 minučių ant nestiprios ugnies. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.