Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
540 gramų miltų
200 mililitrų kefyro
140 gramų sūrio (smulkiai tarkuoto)
120 mililitrų vandens
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų faršo
5 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas sviesto
šiek tiek petražolių
šiek tiek ciberžolės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlos ingredientus sumaišykite, suminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, jei limpa - berkite dar miltų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Įdarui pievagrybius nuvalyti, supjaustyti ir apkepti svieste. Apkepti nebūtina.
3.
Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti svogūną, dėti pievagrybius, gardinti prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis.
4.
Atvėsusią tešlą dalinti į 10 rutuliukų, kiekvieną iškočioti į paplotėlį, dėti įdaro, užlenkti, užspausti kraštus šakute ir kepti įkaitintoje keptuvėje be aliejaus, ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių, maždaug po 6 - 8 minutes. Skanauti su kefyru ar sultiniu!