Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių
5 lapai sluoksniuotos tešlos
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek miltų
Įdarui:
2 vienetai karvutės saldainių
1 šaukštelis razinų
3 vienetai džiovintų abrikosų
2 šaukšteliai anakardžių riešutų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išimkite tešlą iš šaldiklio maždaug prieš 30-60 minučių.
2.
Obuolius gražiai nulupkite, vienoje pusėje atsargiai išpjaukite kotelį ir šaukšteliu išskabtuokite sėklalizdžius, bet neskobkite kiaurai obuolio, padarykite tiesiog duobutę.
3.
Į dubenėlį suberkite cukrų ir cinamoną, išmaišykite ir šiame mišinyje apvoliokite paruoštus obuolius.
4.
Stalą pabarstykite miltais, dėkite po vieną lakštą ir šiek tiek pakočiokite, kad tešla kiek paplonėtų. Supjaustykite maždaug 1-1,5 cm pločio juostelėmis.
5.
Sukite po vieną juostelę pradedant nuo obuolio apačios, kai apsuksite imkite sekančią juostelę, patepkite jos galą kiaušinio plakiniu, švelniai prispauskite ir sukite toliau, taip tešlos juostelėmis apsukite visus obuolius iki pat viršaus. Iš likusios tešlos išpjaukite ar iškirpkite lapelius, peiliu švelniai paspaudžiant nupieškite lapeliams ornamentus ir patepus kiaušinio plakiniu gražiai priklijuokite prie obuolio.
6.
Tada visą tešlos paviršių kruopščiai patepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Įdarui, žinoma, galite pasirinkti pačius įvairiausius produktus, puikiai tiks ir kondensuotas pienas, tiršta uogienė, karamelė, šokoladas ir t.t., Jūsų fantazijų reikalas :). Na, o mums begalo patiko džiovintų vaisių, riešutų ir saldainių įdaras. "Karvutės" šiek tiek apsilydė ir pavirto saldžiu padažu. Saldainius, abrikosus, razinas (jei didelės) ir riešutus susmulkinkite, sumaišykite tarpusavyje ir suberkite į išskobtas obuolių duobutes.
7.
Dėkite kepti į orkaitę įkaitintą iki 170-180 C temperatūros ir kepkite 20-25 minutes, kol tešla gražiai paruduos (jei tešla per greitai kepa, pridenkite kepimo popieriumi ar aliuminio folija).
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.