TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Mano tobulas šokoladinis keksas
Tobulas Å¡okoladinis keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
200 gramų miltų
170 gramų cukraus
50 gramų kakavos (riebios, kokybiškos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
150 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.

2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir purumo. Supilti sviestą, grietinę, berti kakavą ir išplakti. Įmaišyti persijotus miltus ir kepimo milelius, kad neliktų sausų gumuliukų.

3.
Tešlą supilti į kepimo formą (galima ją prieš tai iškloti kepimo formoje). Peiliu perbraukti per kekso vidurį išilgai, kad kepdamas keksas gražiai kiltų, iir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Ar iškepęs, galima patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite švarų, keksas iškepė. Jeigu kartais kekso viršus imtų smarkiau ruduoti, kol keksas dar neiškepęs, tiesiog pridenkite jį folijos arba kepimo popieriaus lapu.

4.
Iškepusį keksą pirmiausiai atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Pjaustyti reikėtų tik visiškai visiškai atvėsusį, o dar geriau - pastovėjusį per naktį, nes tada skoniai susistovi ir atsiskleidžia visas puikumas.

5.
Glajus nėra būtinas, bet jeigu jį gaminsite, tiesiog virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą su sviestu ir juo apliekite visiškai atvėsusį keksą.



admin · 2018-07-01 00:00 · 1012 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt