Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
220 gramų sausainių
100 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
600 gramų kreminio sūrio (Filadelfija tipo)
200 gramų braškių
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
30 mililitrų vandens
Papuošimui:
100 gramų maskarponės sūrio
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų braškių
20 gramų cukraus pudros
1 sauja šilauogių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) ištieskite kepimo popieriumi. Formą įsukite į foliją. Susmulkinkite sausainius.
2.
Sausainius berkite į dubenį, supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite ir supilkite į pasiruoštą formą, išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
3.
Kremui pasiruoškite braškes: sudėkite jas į nedidelį prikaistuvį, suberkite 80 g cukraus ir 30 ml vandens ir užvirkite. Sumažinę ugnį virkite, kol skysčio nugaruos perpus, o braškės bus minkštos. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 C. Kreminį sūrį ir likusį cukrų gerai išplakite. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išsukant masę. Sudėkite išvirtas braškes ir atsargiai išmaišykite.
5.
Supilkite sūrio masę į pasiruoštą formą. Dėkite į kepimo skardą ir pipilkite vandens (pilkite ne iki pat viršaus, iki liks 5 cm nuo kepimo formos viršaus).
6.
Kepkite maždaug apie 40-60 minučių, arba kol pyrago šonai bus tvirti, tačiau viduriukas šiek tiek liuliuojantis. Atvėsinkite pyragą kepimo skardoje iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
7.
Maskarponę išplakite su cukraus pudra iki purumo. Kitame inde išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su maskarpone.
8.
Ištraukite atvėsintą pyragą ir paskleiskite makarponės kremą ant viršaus. Dėkite į šaldytuvą dar kelioms valandoms, o geriausiai palikite pernakt.
9.
Prieš patiekiant puoškite braškėmis ir kitomis uogomis.