TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 16:18
Pagerintas obuolienės keksas
Pagerintas obuolienÄ—s keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų (apytikriai)
500 mililitrų obuolienės (tinka ir rūgtelėjusi)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų kefyro
100 gramų grietinės
100 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
100 gramų razinų (arba kitų džiovintų vaisių)
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukšteliai sodos (nugesintos actu arba citrinos sultimis)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal poreikį acto (arba citrinų sulčių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilame trupučiu karšto vandens (arba juodos arbatos) ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, jog truputį suminkštėtų.

2.
Dideliame dubenyje gerai sumaišome obuolienę bei actu (arba citrinos sultimis) nugesintą sodą. Paliekame 5 minutes pastovėti, jog soda tikrai nusigesintų. Įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, lengvai paplaktus trynius, kefyrą, grietinę, cinamoną ir aliejų.

3.
Įmaišome persijotus miltus. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo obuolienės tirštumo, tad jų dėkite tiek, kad masė gautųsi daugmaž kaip tiršta grietinė. Razinas nusunkite, pavoliokite truputyje miltų (jog kepant nenusėstų į pyrago dugną) ir įmaišykite į tešlą.

4.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50-60 minučių. Ar keksas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. O jeigu keksas būtų dar neiškepęs, o viršus imtų per daug ruduoti, pridenkite jį kepimo folijos ar kepimo popieriaus lakštu.

5.
Iškepusį keksą 10-15 minučių atvėsiname formoje, o tada iš jos išimame ir galutinai atvėsiname ant grotelių.

6.
Atvėsusį keksą dar galima apibarstyti cukraus pudra.



admin · 2018-06-27 09:00 · 958 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt