Porcijų skaičius: 19
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
165 gramai pieno
90 gramų sviesto
85 gramai cukraus
8 gramai mielių
1 šaukštelis druskos
200 gramų uogienės (apytikriai)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kepimui:
1 litras aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: dubenyje sumaišome mieles su pienu ir 1 v. š. cukraus, paliekame, kol mielės pradės veikti ir suputos, apie 3 - 5 minutes.
2.
Į tešlą suberiame miltus, likusį cukrų ir permaišome. Supilame lenvai išplaktus kiaušinius, druską ir minkome tešlą.
3.
Kai tešla susiformuoja į vieną kamuoliuką, supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar kartą minkome, kol tešla nebelips prie rankų ir taps elastinga.
4.
Laisvai suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ar įdedame į maišelį, kurį užsukame, kad neapdžiūtų tešla. Dedame į šaldytuvą keletui valandų arba per naktį.
5.
Ištraukiame pakilusią, vėsią tešlą, įverčiame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus.
6.
Iškočiojame 1 - 1,5 cm storio kvadratą ir stiklinės ar formelės pagalba išpjauname 8 cm skersmens apskritimus. Kai kuriose galite išpjauti ir apskritimą viduryje - šios spurgos bus be įdaro.
7.
Išdėliojame spurgas ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos, palikdami tarpelius, nes spurgos pakils. Uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, tai užtruks apie 2 - 3 valandas.
8.
Kai spurgos jau pakilusios, įkaitiname plačiame puode aliejų - jis turėtų apsemti apie 7 cm nuo dugno.
9.
Kepame įkaitintame aliejuje spurgas, geriausia po 2 - 3, kad būtų vietos jas apversti, po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol įgauna gražią spalvą.
10.
Išgriebiame ir paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
11.
Konditerinio maišelio su plonu antgaliu pagalba įdarome spurgas uogiene ar kremu,
12.
Apibarstome cukraus pudra.
13.
Jei norime, galima įmaišyti į cukraus pudrą keletą lašų citrinos sulčių, kol gausime tirštą glaistą, kuriuo galime aptepti spurgas.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"