TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-08 23:44
Kuriame jūros gėrybių dizainą
1. Susikuriame naują darbo lapą (File - New)
Naujo lapo nustatymai: Width - 900 px Height - 750px
2. Susikuriame naują sluoksnį ir su Fill Tool nudažome bet kokia spalva foną. 3. Einame į Layer - Layer Style - Blending Options. Pasirenkame koregavimo režimą Gradient Overlay.
Gradient Overlay nustatymai: Spalva 1 - #001c35 Spalva 2 - #00598a
4. Susikuriame naują sluoksnį. Su Rectangular Marquee Tool pasižymime stačiakampį ir nudažome balta spalva. 5. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskime ant mūsų stačiakampio sluoksnio, jis turėjo pasižymėti. 6. Sluoksnio Opacity padarome 50%. 7. Einame 5 Filter - Blur - Gaussian Blur
Gaussian Blur nustatymai: Radius - 30,0
8. Kol mūsų stačiakampio sluoksnis yra pažymėtas, pasidarome naują sluoksnį. 9. Einame į Edit - Stroke.
Stroke nustatymai: Width - 1px Spalva - balta (#FFFFFF) Location - inside
10. Kol mūsų stačiakampio sluoksnis yra pažymėtas, pasidarome dar vieną naują sluoksnį. 11. Einame į Edit - Stroke.
Stroke nustatymai: Width - 1px Spalva - #002b47 Location - outside
12. Balto rėmelio Blend Mode pakeičiame į Soft Light. 13 . Sukurtoje lentelėje užrašome norimą tekstą.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Arial Dydis - 12 pt. aa - none
14. Susikuriam naują sluoksnį ir su Rectangular Marquee Tool pasižymime dar vieną stačiakampį. Jis turėtų būti didesnis už pirmąjį. Nudažome stačiakampį balta spalva. 14. Atliekame šiuos veiksmus 5-6-7. 15. Atliekame šiuos veiksmus 8-9-10-11-12. 16. Ant lentelės užrašome norimą tekstą.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Verdana Dydis - 12 pt. aa - none
17. Susikuriame naują sluoksnį ir jame nusipaišome stačiakampį. 18. Atliekame šiuos veiksmus, 5-6-7. 19. Atliekame šiuos veiksmus, 8-9-10-11-12. 20. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą, paspauskime ant balto rėmelio sluoksnio ir jį ištrinkime. 21. Sluoksnių lentelės apačioje paspauskite ant juodai balto rutuliuko (Creat new fill or adjustment layer) ir pasirinkite koregavimo režimą Gradient Fill.
Gradient Fill nustatymai: Spalva 1 - balta (#FFFFFF) Spalva 2 - balta (#FFFFFF) Antros spalvos juodo tono Opacity - 0% Angle - (-90)
22. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskite ant serijos sluoksnių, kurie sudarė šį maža stačiakampį (Stačiakampis, du rėmeliai) ir padarykite jų kopijas (Layer - Duplicate Layer). 23. Pastumkite stačiakampį į dešinę pusę. 24. Susikuriame naują sluoksnį. Su Pencil Tool nusipaišome štai šią pikselinę figūrą.
Pencil Tool nustatymai: Dydis - 1 px Teptuko spalva - balta (#FFFFFF)
25. Dublikuojame mūsų pikselinės figūros sluoksnį (Layer - Duplicate Layer). 26. Sustatome figūras į mano nurodytas vietas. http://manualai.lt/images/pamokos/photoshop/web_dizaino_pamokos/juros_gerybes/mini/18.png'style='margin:5px' align='center'> 27. Įrašome norimą tekstą į prisijungimo laukelius.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Verdana Dydis - 11 pt. aa - none
28. Susikuriame naują sluoksnį ir nusipaišome patvirtinimo mygtuką. Nudažome jį balta spalva. 29. Einame į Layer - Layer Style - Blending Options. Pasirenkame koregavimo režimą Gradient Overlay.
Gradient Overlay nustatymai: Spalva 1- balta (#FFFFFF) Spalva 2 - #c1c1c1 Angle - (-90)
30. Atliekame šiuos veiksmus, 8-9-10-11-12. 31. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskite ant balto rėmelio sluoksnio, kad jisai pasižymėtų. Ištrinkite sluoksnį. 32. Sluoksnių lentelės apačioje paspauskite ant juodai balto rutuliuko (Creat new fill or adjustment layer) ir pasirinkite koregavimo režimą Gradient Fill.
Gradient Fill nustatymai: Spalva 1- balta (#FFFFFF) Spalva 2 - #c1c1c1 Angle - (-90)
33. Susikurkite naują sluoksnį. Su Pencil Tool nusipieškite štai šią pikselinę figūrą.
Pencil Tool nustatymai: Spalva - juoda (#000000) Teptuko dydis - 1 px
34. Nusipieštą figūra uždėkite ant patvirtinimo mygtuko ir figūros sluoksnio Opacity pakeiskite į 50%. 35. Įsikelkite savo norimą nuotrauką. Ja naudosime, kaip baneri. 36. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskite ant trijų mano pažymėtos lentelės dalių, t.y lenteles ir dviejų rėmelių. 37. Pasidarykite lenteles kopiją (Layer - Duplicate Layer) ir nuleiskite ją žemiau banerio. 38. Susikuriame naują sluoksnį. Nusipaišome mano pažymėtoje vietoje ploną juostelę baltos spalvos ir pakeičiame jos Opacity į 50%. 39. Lentelė bus naudojama, kaip horizontalus meniu. Joje užrašome meniu nuorodų pavadinimus.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Arial Dydis - 12 pt. aa - none
40. Susikuriame naują sluoksnį. Su Pencil Tool nusipaišome 1 px storio 7 taškus. Taškų spalva - #002b47. 41. Pasidarome keturias sluoksnio kopijas (Layer - Duplicate Layer), ir išdeliojame taip, kaip parodyta mano pavyzdyje. 42. Susikuriame naują sluoksnį. Su Brush Tool nusipaišome Vieną baltos spalvos rutuliuką. Teptukas turi būti Soft, švelniais kraštais. 43. Padarome 5-ias sluoksnio kopijas (Layer - Duplicate Layer) ir išdėliojame rutuliukus taip, kaip parodyta mano pavyzdyje. 44. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskime ant kiekvieno rutuliuko sluoksnio ir juos sujunkime (Layer - Merge Layers). 45. Su Rectangular Marquee Tool pažymėkime vietą ant kurios yra išlinde rutuliukai ir paspauskite Delete mygtuką. Rutuliukai turi likti tik ant meniu juostos. 46. Rutuliukų sluoksnio Blend Mode nustatome Overlay ir Opacity pakeičiame į 60%. 47. Įsikelkime norimas nuotraukas vienodo dydžio. 48. Laikydami nuspaudę CTRL klavišą paspauskime ant kiekvienos nuotraukos sluoksnio ir sujunkime juos (Layer - Marge Layer). 49. Susikuriame naują sluoksnį ir einame į Edit - Stroke.
Stroke nustatymai: Width - 2 px Spalva - balta (#FFFFFF) Location - outside
50. Rėmelio sluoksnio Blend Mode pakeičiame į Soft Light. 51. Užrašome norimą tekstą po nuotraukomis.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Arial Dydis - 12 pt. aa - none
52. Su Rectangular Marquee Tool pasižymime nuotraukų sritį 53. Sluoksnių lentelės apačioje paspauskite ant juodai balto rutuliuko (Creat new fill or adjustment layer) ir pasirinkite koregavimo režimą Gradient Fill.
Gradient Fill nustatymai: Spalva 1 - balta (#FFFFFF) Spalva 2 - balta (#FFFFFF) Antros spalvos juodo tono Opacity - 0% Angle -121,61
54. Sluoksnio Opacity pakeičiame į 8% 55. Susikuriame naują sluoksnį. Su Pencil Tool nusipaišome kelias linijas, kaip pavyzdyje.
Pencil Tool nustatymai: Dydis - 1 px Spalva - balta
56. Linijų sluoksnio Opacity nustatome į 8%. 57. Dublikuojame sukurtus veiksmus 52-56 žingsnyje ir išdėliojame taip, kaip parodyta pavyzdyje. 58. Įsikeliame norimą nuotrauką ir prie jos parašome norimą tekstą.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Verdana Dydis - 13 pt. aa - none
59. Prirašome Pavadinimą.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Shriftas - Verdana Šriftas - bold Dydis - 13 pt. aa - none
60. Prirašome datą. Datos sluoksnio Opacity nustatome į 50%.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Verdana Dydis - 10 pt. aa - none
61. Prirašome nuorodą skaityti daugiau.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Verdana Dydis - 11 pt. aa - none
62. Tą ką sukūrėme kairėje pusėje, dublikuojame (Layer - Duplicate Layer) ir patalpiname dešinėje pusėje.
Teksto nustatymai: Spalva - balta (#FFFFFF) Šriftas - Arial Stilius - bold Dydis - 11 pt. aa - none
63. Užrašome kategorijų pavadinimus. 64. Pasidarome nuotraukų skirtukus iš 24-tame veiksme kurtos pikselinės figūros. Dublikuoajme viena figūrą tris kartus ir išdėstome horizontaliai, taip gaudami vieną skirtuką. Likusius dublikuojame (Layer - Duplikate Layer) ir išdėstom tarp kitų nuotraukų.
Rezultatas
Atsisiųskite darbinį PSD failą
Parsisiųsti
Deimantas · 2011-03-15 20:35 · 3309 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt