Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių
200 gramų kuskuso
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis kalendros
0.5 vieneto granatų (sėklų)
1/3 vieneto citrinų
1 sauja razinų
2 šaukšteliai balzaminio acto
1 šaukštelis malto kumino
1/3 šaukštelio cinamono
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek parmezano sūrio
šiek tiek acto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukiniją supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir dėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pakepti porą minučių ant vidutinės ugnies. Ten pat suberti nusunktus avinžirnius, užbarstyti kuminą bei cinamoną. Kepti dar keletą minučių. Razinas užpilti karštu vandeniu, kad išbriktų.
2.
Kuskusą berti į indą ir užpilti ~200ml. verdančio vandens. Pasūdyti ir uždengus palaikyti bent 5 minutes.
3.
Taip pat užvirinti vandenį kiaušiniams. Pilti truputi paprasto acto (actas padeda kiaušiniams neiširti vandenyje) ir šaukštu išsukti vandenį, kad susidarytu sukurys. Į jo vidurį atsargiai po vieną įmušti kiaušinius ir virti 3 su puse minutės.
4.
Svogūnų laiškus ir kalendras supjaustyti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir balzamiko actu.
5.
Keptas cukinijas su avinžirniais, svogūnų laiškus, kalendras (pasilikti kelis lapelius papuošimui), mirkytas razinas bei granato seklas berti ant karšto kuskuso, taip pat užpilti pasiruoštu užpilu ir gerai viską išmaišyti. Padalinti salotas į dubenėlius, dėti ant viršaus po kiaušinį, užtarkuoti truputi parmezano ir papuošti kalendromis.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje