Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 340 gramų paukštienos (naudojau antienos kulšelių mėsą)
1 vienetas pak choi salotos (azijos kopūsto)
150 gramų ryžių
100 gramų pievagrybių (šviežių)
6 šaukštai pomidorų padažo
1 vienetas pomidorų
1 gabalėlis poro (nedidelio)
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens (verdančio)
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių pabals.
2.
Dėkite kubeliais smulkintą pomidorą, riekelėmis pjaustytus pievagrybius, pusžiedžiais pjaustytą porą. Patroškinkite 3 - 4 minutes. Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite. Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad viską apsemtų ir vėl išmaišykite.
3.
Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir, jei reikia, papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.