Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų
500 mililitrų jautienos sultinio (arba daržovių sultinio)
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas poro (pjaustyto kubeliais)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako (smulkinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
2.
Žiedinį kopūstą susmulkinkite mažomis puokštelėmis, paskleiskite ant kepimo skardos, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.
3.
Puode ištirpinkite sviestą ir jame kepkite porą, kol suminkštės. Sudėkite gruzdintus žiedinius kopūstus ir smulkintą česnaką.
4.
Leiskite virsnoti 15 minučių, supilkite grietinėlę ir sugrūskite elektrine grūstuve iki norimo tirštumo.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"