TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Lengvai įgytas - dar greičiau prarytas
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
DÅ«mo skonio skumbrÄ— orkaitÄ—je

Porcijų skaičius: 1

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų skumbrės (1 vieneto)
1 sauja ąžuolo lapai
1/3 šaukštelio druskos
šiek tiek tyro aliejaus
šiek tiek prieskonių žuviai

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vienai porcijai skaičiuoju apie 300 g žuvies, skumbrės ir būna panašaus dydžio. Ir dažniausiai jau skrostos. Svarbiausia paruošime – įpjovos, tai irgi iš bičiulio išmokta pamoka.

2.
Skumbrę nuplaunu po tekančia srove, nusausinu popieriniais rankšluosčiais ir aštriu peiliu darau 4 – 5 įpjovas stuburkaulyje, jos turi perpjauti kaulą, bet neįpjauti mėsos. Įgūdžio reikalas.

3.
Žuvį dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pirmiausiai pasūdau, 1 kg skaičiuoju 1 arbatinį šaukštelį druskos. Ja kruopščiai įtrinu išorę ir pilvą. Į jį talpiai prikemšu šviežių ąžuolo lapų, telpa gera sauja. Tuomet apšlakstau tyru aliejumi, beriu prieskonių žuviai (jei mono – tai tik raudonėlis) ir šaunu skardą į orkaitę. Jungiu 200C ir kepimo režimą iš abiejų pusių. Kepu nelygu žuvies dydžiui 30-40 minučių, stebiu apskrudimą.

4.
Tiekiu iškarto, su sezoninėmis daržovėmis, citrinos riekele, duonos mėgėjams pasiūlau ir jos. Tokiu būdu galima kepti ir kitas žuvis, tačiau nei lydeka, nei upėtakis neturi to ypatingo skumbrės poskonio, kurį mes dabar tiesiog įsimylėję.



admin · 2018-06-07 00:00 · 856 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt