TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Lengvai įgytas - dar greičiau prarytas
Kiaulienos kepsnys su grybais ir sūriu sluoksniuotoje tešloje
Kiaulienos kepsnys sluoksniuotoje tešloje

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
475 gramai sluoksniuotos tešlos
4 vienetai kiaulienos nugarinės (kepsnių)
200 gramų pievagrybių
125 gramai mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų (be kaupo)
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jau naudosite šaldytą tešlą, ją atitirpinkite ir truputį pakočiokite.

2.
Kepsnius trumpai apkepti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmus padėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejų.

3.
Toje pačioje keptuvėje apkepti smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus, įberti miltų, prieskonių, žalumynų, dėti grietinės ir patroškinti 1 - 2 minutes. Grybus palikti atvėsti.

4.
Tešlą supjaustyti į kvadratus, taip, kad tilptų kepsnys. Vienam kepsniui reikės 2 tešlos kvadratų. Ant vieno tešlos kvadrato dėti kepsnį, ant jo pievagrybius, ant viršaus mocarelos, kraštus sutepti išplaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti kitą tešlos gabalėlį. Kraštus suspausti šakute.

5.
Sudėti kepsnius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 18 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 100 C laipsnių ir dar pakepti apie 8 - 10 minučių. Patiekti su mėgstamomis salotomis.



admin · 2018-06-05 15:00 · 835 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt