AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: šiek tiek šermukšnių uogų
šiek tiek medaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šermukšnius skinu, kai uogos tampa sodrios spalvos, daug kas rekomenduoja tai daryto po šalnų, tačiau tuomet uogos jau būna pajuodavę, susitraukę, išbarstytos paukščių. Todėl darau šalnos imitaciją šaldiklyje – skintas uogas perrenku, išplaunu šiltam vandeny, nusausinu ir sudedu į šaldymo kamerą 3-4 dienoms.
2.
Nedidelius stiklinius indelius kruopščiai išplaunu ir palieku ant rankšluosčio išdžiūti. Atšildytas ir nusausintas uogas talpiai dedu į indelius ir po truputį užpilu šviežiu medumi. Šiame etape reikia kantrybės, medus labai lėtai leidžiasi į dugną. Šaukštas po šaukšto, užpildau indelius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytu dangteliu. Laikau šaldytuve.