Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų cukraus
250 gramų miltų
240 gramų vandens (verdančio)
240 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių
120 gramų saulėgrąžų aliejaus (arba kukurūzų)
65 gramai kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio kepimo sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
65 gramai cukraus pudros
28 gramai kakavos
Papuošimui:
šiek tiek šokoladinio sirupo
šiek tiek šokoladinių pabarstukų (ar gabaliukų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus-apačia). Ištepame sviestu kepimo skardą.
2.
Į verdantį vandenį suberiame kakavą, gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
3.
Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmušame po vieną kiaušinius, šluotele gerai išmaišome. Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų ingredientų. Supilame vandens ir kakavos mišinį. Tešla bus skysta, bet taip ir turi būti. Atsargiai supilame tešlą į skardą. Kepame apie 35-45 minutes arba kol pyragas iškeps. Atvėsiname.
4.
Kol kepa pyragas, paruošiame kremą: Plakame grietinėlę iki jogurto konsistencijos. Įsijojame kakavą su cukraus pudra. Plakame grietinėlę toliau, kol bus standi. Paliekame šaldytuve, kol prireiks. Paskirstome visą kremą ant atvėsusio pyrago. Apipilame šokoladiniu sirupu ir pabarstome šokolado gabaliukais. Laikome šaldytuve.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"