TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Melagiui ir tiesą sakant niekas netiki
Chinkaliai - puikieji gruziniški koldūnai
Chinkaliai gruziniški koldūnai

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdarui:
400 gramų jautienos nugarinės (arba avienos)
400 gramų kiaulienos šoninės (be odos)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
1 pundelis kalendros (arba petražolių, kitų žalumynų)
100 mililitrų sultinio (ar vandens)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
600 gramų miltų (apytikriai)
3 stiklinės vandens (apytikriai)
2 žiupsneliai druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą sumalti. Jeigu neturite mėsmalės, galima pirkti parduotuvėje maltą mėsą, bet kad ji būtų kokybišką, pirkite didesnėje paruodtuvėje, kur, išsirinkus mėsos gabaliuką Jums galės jį sumalti.

2.
Svogūnus ir kalendrą labai smulkiai supjaustyti. Kalendra - tradicinis gruzinų prieskonis, bet jei jo nemėgstate, galima pakeisti krapais ar petražolėmis, skonis nebebus visiškai tradicinis, bet bus labai gardu. Įmaišyti į maltą mėsą, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kruopščiai permaišyti.

3.
Tešlai į didesnį dubenį suberti 400 gr miltų, berti druskos, viduryje formuoti duobutę ir po vieną stiklinę pilti vandenį, maišyti ir pilti dar vandens, pagal poreikį, kol tešla bus tokio tirštumo, kaip putliems blyneliams, maždaug grietinės tirštumo. Tešla bus lipni, jos minkyti dar nereikia. Tešlą uždengti ir 30 - 40 minučių palaikyti šaldytuve.

4.
Ant stalo berti likusius miltus. Ant miltų išpilti tešlą ir minkyti iki vientisos tešlos. Tešlą dėti į dubenį, uždengti ir dar 30 minučių dėti į šaldytuvą. Tuomet dar kartą perminkyti. Jeigu tešla visus miltus nuo minkymo paviršiaus "sugėrė", dar kiek pamiltuoti minkymo paviršių ir tešlos viršų.

5.
Tešlą formuoti į storą volelį ir supjaustyti storomis riekelėmis. Kiekvieną apskritimą iškočioti iki maždaug 0.5 cm storio, 10 cm skersmens. Galima kočioti ir kiek ploniau, bet stebėkite, kad neplyštų.

6.
Ant paruoštų tešlos gabalėlių vidurio paskirstyti įdarą. Chinkalio kraštelį lenkti armonikėle, kol kraštas susijungs, tuomet "uodegėlę" švelniai suspausti ir šiek tiek pasukti ratu.

7.
Dideliame puode užvirinti sultinį arba vandenį su sultinio kubeliu ar prieskoniais. Kai vanduo užvirs, sumažinti kaitrą, kad vanduo nekunkuliuotų, bet lengvai virsnotų. Po vieną įleisti Chinkalius, kad nesiliestų tarpusavyje. Pabandykite kiaurasamčiu šiek tiek pakelti kiekvieną Chinkalį nuo dugno, kad nepriliptų prie jo. Kai Chinkaliai iškils, virti dar 5 - 7 minutes.

8.
Kad Chinkaliai neplyštų, kiekvieną kiaurasamčiu išimtą Chinkalį greitai perlieti šaltu vandeniu. Patiekti skanu vienus ar su greitu padažu: kefyrą sumaišytą su smulkintų česnaku ir maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!



admin · 2018-06-02 09:00 · 869 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt