TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Puikusis naminis šimtalapis
Puikusis naminis Å¡imtalapis

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
250 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių
11 gramų sausų mielių
2 šaukštai sviesto
šiek tiek druskos
Įdarui:
200 gramų maltų aguonų
3 šaukštai cukraus
1 saujelė džiovintų spanguolių
1 saujelė razinų
Aptepimui:
350 gramų sviesto
Pabarstymui:
100 gramų rudojo cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos, supilame pašildytą pieną, išlydytą sviestą, mieles ir po truputį pilame miltus. Tik ne visus iš karto, tešla neturi būti kieta. Įdarui aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir įdedame šiek tiek cukraus. Razinas ir spanguoles taip pat užpilame karštu vandeniu, išmirkome.

2.
Minkome tešlą apie pusę valandos, kuo ilgiau - tuo geriau. Tešloje turi girdėtis šioks toks pokšėjimas. Išminkytą tešlą palikti pusvalandžiui, kol iškils. Pakilus tešlai padaliname ją į keturias dalis. Kol vieną minkome, kitas laikome šiltai. Tešlą minkome apie pusvalandį, stengiamės iškočioti kuo ploniau, iki popieriaus plonumo.

3.
Iškočiotą lakštą aptepame sviestu ir užbarstome cukrumi. Tada minkome kitą lakštą, jį dedame ant viršaus, vėlgi aptempame sviestu ir užbarstome cukraus. Paskutinį lakštą aptepame sviestu, užbarstome cukraus, sudedam aguonas, razinas ir spanguoles. Susukame šimtalapį.

4.
Pasidedame puslitrinį stiklainį ant stalo, aplink jį apsukam šimtalapį ir sujungiam, t.y. vieną tešlos galą sukišam į kitą. Kepame 180 C laipsnių temperatūroje apie valandą.



admin · 2018-05-31 18:01 · 910 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt