Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!