TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-17 05:23
Grietininis obuolių pyragas - minkštutis ir tirpstantis burnoje
Grietininis obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų grietinės
200 gramų cukraus
150 gramų miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su vaniliniu ir baltu cukrumi. Įplakti grietinę. Berti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir cinamonu, ir dar paplakti tešlą, kad neliktų sausų gumuliukų.

2.
Baltumys išplakti atskirai iki standumo. Tą geriausia daryti jau pasiruošus trynių masę, kad baltymai nesukristų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę.

3.
Du obuolius supjausčiau kubeliais ir atsargiai įmaišiau į tešlą. Tešlą supyliau į kepimo formą ir ant viršaus išdėliojau likusius obuolius, supjaustytus skiltelėmis. Jei obuolius odelės kietos, jas galite nulupti, tuomet pyragas bus švelnesnės tekstūros, jei minkštos - lupti nebūtina.

4.
Kepti iki 190 C laipsniš įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Patikrinti mediniu pagaliuku, jei įsmeigus pagaliukas lieka apsivėlęs tešla, kepkite dar 10 minučių, jei neapsivėlęs - pyragas iškepė!



admin · 2018-05-27 12:00 · 867 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt