Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
200 gramų aviečių
170 gramų sviesto
170 gramų juodojo šokolado
3 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
5 šaukštai grietinėlės
šiek tiek aviečių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame tešlą: puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Atvėsiname.
2.
Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (apie 7 min; masė turi padvigubėti).
3.
Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame. Įmaišome avietes.
4.
Į keksiuko formelę dedame tešlos (apie 2/3 formelės).
5.
Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
6.
Puošiame keksiukus: ištirpiname šokoladą su grietinėle ir atvėsiname.
7.
Šokolado masę tepame ant keksiuko, uždedame kelias avietes ir statome į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
8.
Prieš valgant galime pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!