Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų makaronų (virtų)
300 gramų faršo
3 šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek sūrio
Padažui:
300 mililitrų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
0.5 vieneto morkų (nebūtina)
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir truputį pakepinti miltus, užpilti grietinėle ir gerai išmaišyti, kad nebūtų miltų gumuliukų, šiek tiek pakaitinti, kad padažas sutrištėtų, pagardinti druska ir pipirais. Palikti pravėsti ir įplakti kiaušinius, įtarkuoti morką. Padažą supilti į makaronus ir išmaišyti.
2.
Sausoje keptuvėje pakepinti faršą, dėti pomidorų padažą ir smulkintą česnaką.
3.
Į formą dėti makaronų sluoksnį, tuomet kepintą mėsą ir ant viršaus vėl makaronų.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, formą uždengus folija, apie pusvalandį, nuimti foliją, pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar 10 - 15 minučių.