Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 pakeliai sausainių (Gaidelio ar panašių)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė cukraus
150 gramų sviesto
4 šaukštai kakavos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sutrupinti.
2.
Pieną supilti į puodą aukštesnėsmis sienelėmis (nes virdamas putoja) ir pakaitinti ant nedidelės ugnies iki beveik užvirs (pradės kilti viršun burbuliukai). Tada sudėti cukrų, gerai išmaišyti ir ugnį padidinti iki vidutinės bei pavirti vis pamaišant kokias 10 min iki masė pradės tirštėti ir darysis tokia lipni. Tada sudėti kubeliais supjaustytą sviestą, suberti kakavą, gerai išmaišyti iki sviestas ištirps ir nuimti nuo ugnies. Nieko tokio, jeigu masė atrodys skystoka, vėsdama ji sutirštės ir tinginukas tikrai gerai sustings.
3.
Kakavinę masę užpilti ant sausainių, išmaišyti, o tada sudėti į formelę ar maišiuką, stipriai suslėgti ir palaikyti keletą valandų (geriausiai - per naktį) šaldytuve.