Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitas:
200 gr šokoladinių sausainių
120 gr sviesto
Įdaras:
400 gr grietinės
500 gr sūrio marscapone
170 gr cukraus
1 citrinos citrinos žievelės
2 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g šokolado, supjaustyto smulkiais gabalėliais
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Sausainius sumalti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir ranka suspaudyti pagrindą ir šoniukus. Sudėti į indą grietinę, sūrį, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę, suberti cukrų ir viską gerai išplakti. Atskirame inde suplakti kiaušinių baltymus iki labai stangrios konsistencijos (kad būtu lengviau į baltymus galima įberti šiek tiek druskos). Baltymus gerai įmaišyti į gautą masę. Įmaišyti smulkintą šokoladą. Dėti viską į jau paruoštą kepimo formą. Dėti į iki 170 laipsnių įkaitinta orkaitę ir kepti apie valandą. Ištraukus neišsigąskite, viduje pyragas bus "gyvas" t.y. skystas ir judės, taip ir turi būti :) Leiskite jam visiškai atvėsti ir tada įdėkite jį į šaldytuvą kelioms valandoms ir jis sustings, o tada mėgausitės nepaprasto skonio sūrio pyragu su šokolado gabaliukais. Juo tikrai nustebinsite visą šeimą. Tiekdami valgytojams pyragą galite papuošti šokolado gabaliukais ar pagardinti karemeliniu padažu. Skanaus!