Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (geriau sausesnės)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
5 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinos žievelės (nuo vienos didesnės citrinos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę (tarkuokite tik geltoną dalį, be baltos, nes balta karti) ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei viską gerai išmaišyti. Tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją, nes jis priklauso nuo varškės drėgnumo bei kiaušinių dydžio. Tešla turėtų būti tiršta, tokia šaukštu kabinama, bet ne per kieta, nes padauginus miltų spurgytės bus kietos. Geriau iš pradžių įdėti mažiau miltų, o tada žiūrint pagal tešlą įdėti dar.
2.
Šaukštu formuoti spurgytes ir dėti į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepti, kol gražiai apskrus. Išvirusias spugytes dėti ant virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
3.
Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.