Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių ("Gaidelio", "Selgos" tipo)
90 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų filadelfijos sūrio (arba kitokio)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus pudros
šiek tiek vanilės aromato (pagal skonį)
Papuošimui:
šiek tiek vaisių
šiek tiek uogų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu, supilti išlydytą sviestą ir gerai išmaišyti.
2.
Torto formos dugną (naudojau 24 skersmens formą) ir kraštus iškloti folija, tada pyragas neprilips ir lengvai išsiims. Suberti sausainių - sviesto mišinį, paskirstykite tolygiai, padaryti bortelius ir lengvai paspausti. Dėti į šaldytuvą sustingti.
3.
Į dubenėlį sudėti sūrį, cukraus pudrą ir lengvai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir dar kartą lengvai permaišyti iki vientisos masės. Įpilti grietinėlę su vanile ir dar kartą permaišyti. Palikti pastovėti 20 minučių. Supilti masę į torto formą ir dar palikti pastovėti, kol įkais orkaitė.
4.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje 15 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 110 C laipsnių ir dar kepti apie 1 valandą 15 minučių. Pyragui iškepus, praverti orkaitės duris ir palikti jį orkaitėj visiškai atvėsti. Puošti pagal savo fantaziją vaisiais ir uogomis.