AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 g sviesto
0,5 g moliūgų
0,5 morkos
220 g cukraus
180 g miltų
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelis cukraus
Druska
Paruošimo būdas: Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis tešlos pasiskirstytų ant formos. Subadyti šakute ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių. Moliūgus ir morkas nulupkite, iš moliūgo pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažesnaiis gabalėliais ir sutarkuoti viską kartu per bulvių tarkavimo mašiną. Tuomet skystimą nusiunkiame, kad liktų tik minkštimas. Atskirkite trynį nuo baltymo. Baltymą suplakite iki standžių putų. Į morkų ir moliūgų minkštimą įleiskite kiaušinių trynį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktą baltymą. Visą masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 - 40 minučių. Skanaus :)