Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų varškės (geriau sausesnės)
1 vienetas kiaušinių
1 sauja dilgėlių (lapelių)
5 šaukštai kvietinių miltų (arba grikių miltų)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis malto muskato (galima ir nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu dilgelių lapeliai jauni, juos pakanka nuplauti ir gerai nusausinti. Jeigu lapeliai brandesnių dilgėlių, tuomet juos pirmiausia nuplikyti verdančiu vandeniu ir abai gerai nuvarvinti. Dilgėles smulkiai supjaustyti.
2.
Varškę ištrinti šakute su kiaušiniu, prieskoniais, kepimo milteliais ir miltais. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo varškės drėgnumo. Masė turi būti gana lipni, bet neskysta, lengvai formuotis drėgnomis rankomis. Į varškės masę įmaišyti smulkintas dilgeles ir gerai išmaišyti.
3.
Varškėčius formuoti drėgnomis rankomis, atgnybiant vienodo dydžio gabaliukus, juos suvolioti tarp delnų į kamuoliuką, truputį paspausti, kad būtų plokštesni.
4.
Kepti ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5.
Šiuos varškėtukus labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu.