TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Nostalgiškas duonos desertas
Nostalgiškas duonos desertas

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų juodos duonos
200 gramų juodųjų serbentų uogienė (arba trintų uogų)
70 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas cinamono

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duona desertui neturėtų būti labai šviežia, kuo tamsesnė ir kuo kietesnė. Pirmiausiai virtuvinio kombaino S peiliais sumalu duoną iki smulkių trupinių. Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ir, jam ištirpus, suberiu duonos trupinius ir rudąjį cukrų. Intensyviai maišant, kaitinu apie 7 - 8 min. Tuomet suberiu cinamoną, dar kartą kruopščiai išmaišau, išjungiu ugnį, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku ramybėje.

2.
Jei naudoju šaldytas uogas, jas tais pačiais kombaino peiliais iki tyrės susmulkinu, suberiu 3 šaukštus cukraus pudros, kelias sekundes paplaku. Belieka išplakti grietinėlę, plaku ją elektriniu plakikliu, lėtu režimu. Kai grietinėlė pradeda standėti – suberiu likusius 3 šaukštus cukraus pudros ir įmaišau ją į grietinėlės masę.

3.
Desertui tiekti naudoju stiklinius, tolygaus pločio, indelius. Tai gali būti taurė ar įmantresnis stiklainis. Ant dugno beriu duonos trupinių, tuomet uogų, tada grietinėlės, vėl trupinių, uogų ir pabaigai grietinėlės. Desertą bent trumpam dedu į šaldytuvą.

4.
Valgyti būtina ilgais šaukšteliais, kad vienu metu pakabinti visų sluoksnių. Patarimas – į duonos masę galima įmaišyti susmulkintų graikiškų riešutų.



admin · 2018-05-11 18:00 · 1074 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt