Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
400 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek cinamono
šiek tiek gvazdikėlių
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų grietinės (riebios)
100 gramų cukraus
4 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą sudėkite cukrų, sviestą, medų, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkit ant silpnos ugnies maišydami, kol gausis vientisa masė ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite, kad atvėstų. Į atvėsusią masę po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno gerai paplakite. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, tuomet suberkite į plakinį ir gerai išmaišykite. Gausite grietinės tirštumo masę.
2.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame būsimo torto 22 cm skersmens skritulį. Popierių dedame ant didelės skardos, ant išpiešto skritulio dedame tešlą ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti. Iškepa gana greit. Neperkepkite, kai gražiai pagels - traukite lauk iš orkaitės, nuimkite nuo kepimo popieriaus ir kepkite kitus lakštus. Iškepsite 9 - 10 lakštų. Galima kepti vieną biskvitą 40 - 50 minučių ir perpjauti į 5 dalis.
3.
Kremui į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plakikliu, kol gausite standžią masę.
4.
Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu ir citrinos sultimis pagardintu vandeniu, ir pertepkite kremu. Tortui šaldytuve reikėtų pastovėti bent 4 valandas, o geriausia - per naktį. Papuošimas - fantazijos reikalas. Aš torto šonus ir viršų apibarsčiau trupintais biskvitų likučiais bei cukruotomis spanguolėmis.