Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 270 gramų miltų
260 gramų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas apelsinų (reikės tik žievelės)
30 gramų cukraus
14 gramų kepimo miltelių
3 gramai druskos
4 šaukšteliai aliejaus
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Kitame - pieną, aliejų, kiaušinius, nutarkuotą apelsino žievelę ir vanilę. Supilame skysčius į sausus ingredientus ir šluotele gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumulėlių ir tešla būtų vientisa.
2.
Įkaitiname keptuvę, galima ją ištepti aliejumi, naudojant popierinį rankšluostį.
3.
Kepame po 2 blynus kiekvieną kartą. Dedame po pusę samčio kiekvienam blynui. Kai paviršiuje susidaro burbulai, juos apverčiame ir kepame dar 1 - 2 minutes, kol paruduoja.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"